Aktuellt

2022-06-23

Hjärnan kan bara fokusera på en sak i taget

Häromdagen höll jag en inspirationsföreläsning om vad man bör tänka på när man håller presentationer.
 
Med små enkla medel kan du lyfta din presentation till höjderna!
 
Det absolut viktigaste du ska tänka på är att åhörarna inte kan läsa och lyssna samtidigt. Hjärnan kan nämligen bara fokusera på en sak i taget. Om du vill visa en text eller diagram, var tyst medan åhörarna läser – därefter kan du förklara och utveckla det som står.
 
Om du pratar samtidigt som du lägger på bilden kommer åhörarna F Ö R S Ö K A läsa samtidigt som de F Ö R S Ö K E R lyssna på dig. Resultatet blir att de varken lyssar eller läser, och troligen missar de ditt budskap helt.
 
Hör av dig till mig om du vill ha fler tips!

2022-05-13

Lärandet är min stora passion

Det går att beskriva lärandet som en förändringsprocess. Tankar och beteenden ska förändras. Jag kan inte lära någon något, däremot kan jag som utbildare skapa förutsättningar för att lärande sker. Det är viktigt att komma ihåg att det är deltagarna i en utbildning som lär sig själva, jag leder endast processen. Gog i pedagog betyder just leda på grekiska.

Nu ska jag lägga till ett nytt verktyg i min ”lärolåda”. Jag utbildar mig just nu till coach. Som coach kommer jag fortsätta att främja lärande och leda förändringsprocesser, men på ett annat sätt än vid utbildningar. Jag är hur glad som helst över detta. I början av hösten 2022 kommer jag att vara diplomerad. Håll utkik efter de tjänster jag kommer att erbjuda då. Självklart kommer jag fortsätta med min utbildnings- och konsultverksamhet också.